Hanestad - Østerdalens perle
Næringsliv
Den gamle butikken har blitt til Elverhøi Skysstasjon, med utstillinger på sommeren.

Tidligere var dette Wolf-Gang Hotell, med Stall-in Pub. I en periode drev Norsk Mottaksdrift AS asylmottak i disse lokalene.

Tømmer Jordbruk Østerdalen forbindes av mange med endeløse skoger, og skogbruk er ganske riktig en viktig næring på Hanestad. Det ikke så mange vet er at det på tross av lange, og tildels kalde, vintre også er svært varme somre her, hvilket gjør at det er godt grunnlag for landbruk. Vær forsiktig når du kjører - her vet du aldri når du møter noen!
Bjøntegaard Bjøntegaard Leirskole og Leirsted tilbyr barn og ungdom et spennende opphold langt fra storbyens ståk og larm.
Hanestad Vertshus Langs riksvei 3 ligger vertshuset og bensinstasjonen/dagligvarebutikken. Hanestad Vertshus er et yndet stoppested for både trailersjåførere og andre bilister grunnet sin gode mat og service. Hanestad Truckstop er en kombinert storkiosk og bensinstasjon. Like nord for bensinstasjonen går veien over til Rendalen.
Glopheim Glopheim Kafe og Handel ligger på Atna, 13 km sør for Hanestad. Glopheim er den best bevarte 50-talskafeen i Norge, med jukebox, flipperspill, sort-hvitt TV samt interiør og en rekke gjenstander fra tidsepoken. En gang i måneden har de arrangementer med kjente artister innen jazz, blues, visesang, revy, foredrag og veteranbil treff etc.

<- Forrige | ^ Opp | Neste ->


© Vidar Andreassen, (vidar.andreassen@hanestad.com).