Hanestad - Østerdalens perle
Severdigheter
Øvre Rendal Veien over til Øvre Rendal blir av NAFs veibok betegnet som "en av Østlandets korteste og morsomste fjelloverganger". Det er god utsikt både ned mot Glomma, samt ned mot kommunesenteret Bergseth på andre siden. Høyeste punkt på veien er ca. 700 meter over havet.
Jutulhogget Snaue to mil nord for Hanestad ligger Jutulhogget. Dette er norges største canyon, en 2,5 kilometer lang kløft som nesten forener Glomdalen og Rendalen. Kløften er 150 meter på det dypeste, og skal etter sigende ha blitt lagd da Rendalsjutulen med øks prøvde å lede Glomma over til Rendalen. Den noe mere kjedelige versjonen sier noe om istida!
Tegningfallet Noen kilometer nord for Hanestad sentrum fosser fjellelva Tegninga ut i Glomma. Noen kilometer oppe i elveløpet ligger Tegningfallet, sammensatt av flere fossefall. Dette er det nederste, og det største, av dem.
Tegningfallet Nedenfor Tegningfallet bukter Tegninga seg videre mot Glomma gjennom en trang kløft, med høye mosegrodde steinvegger. På vinterstid er det en flott skitur opp langs Tegninga, men ved Tegningfallet kreves det klatreutstyr for å komme videre!

<- Forrige | ^ Opp | Neste ->


© Vidar Andreassen, (vidar.andreassen@hanestad.com).